Het GROEIHUIS

12-01-2023

Ben je 14 jaar of ouder? Bouw mee aan een duurzaam en circulair Tiny House, een clubhuis waar je kan chillen, brainstormen, prutsen met technologie en snorkelen doorheen boeiende wetenschap. Om nadien de gekste en meest vindingrijke oplossingen te bedenken en uit te voeren!

Binnenkort start in Pluktuin Oetingen een boeiend STEM-traject voor jongeren van 14 jaar of meer: het bouwen van een eigen, verplaatsbaar GROEIHUIS. Een plek voor en door jongeren, waarbij ze starten met een lege aanhangwagen en eindigen met een volledige Tiny House.

Het wordt een duurzaam bouwsel waarbij maximaal circulair wordt gewerkt. Het budget is beperkt, de uitdaging groot, en dus wacht er hen een mooi én door experten ondersteund leerproces.

Het is leren door te doen, en zij hebben zelf het stuur hiervoor in handen: wat gaan we bouwen, waarom, wat gaan we ermee doen, wie hebben we hiervoor nodig, welk materiaal, ...?

We starten in het voorjaar van 2023 met een 4-tal activiteiten die op zich erg leerzaam en tof zijn, en waarbij jongeren kunnen kennismaken met het doel van het project.

In de zomer van 2023 (eind augustus) volgt een 3-daagse, waarin de groep van maximaal 20 jongeren zich vormt en de doelstellingen geconcretiseerd worden. Thema's worden afgelijnd, deelgroepen gevormd: bouwen, isoleren, energieopwekking, waterzuivering, elektriciteitsvoorziening, interieurbouw, buitenafwerking, ecologische inrichting, ...

Vanaf september 2023 is er dan maandelijks een 'werfvergadering' op een avond om alle ideeën en themagroepen op elkaar af te stemmen, de materiaallijsten te maken en de planning te concretiseren. En natuurlijk een maandelijkse doe-dag voor het bouwen zelf.

We sluiten het geheel af met een rijdende Tiny House tijdens het 5-daagse kamp in de zomer van 2023!


Zit je nu op het puntje van je stoel, of sta je al recht om eraan te beginnen? Of kan je iemand die deze kans niet wil laten liggen?

Mail ons: STEM@authentical.be of bel 0468 295 294!