Het GROEIHUIS

13-03-2023

Ben je 14 jaar of ouder? Bouw mee aan een duurzaam en circulair Tiny House, een clubhuis waar je kan chillen, brainstormen, prutsen met technologie en snorkelen doorheen boeiende wetenschap. Om nadien de gekste en meest vindingrijke oplossingen te bedenken en uit te voeren!

Kom je mee op bouw-ontdekking tijdens BATIBOUW (za 18 maart 2023)?

Bouwen en verbouwen, en dat op een duurzame manier: er komt heel wat bij kijken. Op Batibouw hebben we alles bij de hand om de verschillende aspecten daarvan eens van nabij te bekijken, en dat aan de hand van een uitdaging! Geen lange toelichtingen, dus, maar actie!

Lijkt het je wat? Wacht dan niet om je in te schrijven en stuur een email naar groeihuis@steamacademie.be met je naam, adres en geboortedatum. Je ontvangt dan alle informatie voor het vervolledigen van je inschrijving.

De activiteit gaat door op zaterdag 18 maart 2023. We vertrekken rond 9u in station Halle en zullen daar terug zijn rond 16u30. De kostprijs voor deelname is 12 euro.

Nog een vraag? Bel 0468 295 294!


Wat is het Groeihuis STEM-traject precies?

In Pluktuin Oetingen is het STEM-traject voor jongeren van 14 jaar of meer van start gegaan: het bouwen van een eigen, verplaatsbaar GROEIHUIS. Een plek voor en door jongeren, waarbij gestart wordt met een lege aanhangwagen en geëindigd met een volledige Tiny House op wielen!

Het wordt een duurzaam bouwsel waarbij maximaal circulair wordt gewerkt. Het budget is beperkt, de uitdaging groot, en dus wacht er een mooi én door experten ondersteund leerproces.

Het is leren door te doen, en de jongeren hebben zelf het stuur hiervoor in handen: wat gaan we bouwen, waarom, wat gaan we ermee doen, wie hebben we hiervoor nodig, welk materiaal, ...?

In de zomer van 2023 (eind augustus) starten we echt, met een groep van maximaal 20 jongeren, en met een 3-daagse samen in Pluktuin Oetingen. Thema's worden afgelijnd, deelgroepen gevormd: bouwen, isoleren, energieopwekking, waterzuivering, elektriciteitsvoorziening, interieurbouw, buitenafwerking, ecologische inrichting, ...

Vanaf september 2023 is er dan maandelijks een 'werfvergadering' op een avond om alle ideeën en themagroepen op elkaar af te stemmen, de materiaallijsten te maken en de planning te concretiseren. En natuurlijk een maandelijkse doe-dag voor het bouwen zelf.

We sluiten het geheel af met een rijdende Tiny House tijdens het 5-daagse kamp in de zomer van 2023!


Zit je nu op het puntje van je stoel, of sta je al recht om eraan te beginnen? Of ken je iemand die deze kans niet wil laten liggen?

Mail naar: groeihuis@steamacademie.be of bel 0468 295 294!


Dit project is een samenwerking tussen Authentical en VUB (B-Phot), met steun van VLAIO.