De GROEITUIN 5.0

08-05-2023

De buitenschoolse academy in Pluktuin Oetingen waar wetenschap en technologie een hobby met passie wordt! We ronden dit project stilaan af. Benieuwd om onze ervaringen te horen, voelen en zien? Kom langs op woe 17 of 24 mei, of op de open namiddag van woe 28 juni in Pluktuin Oetingen!


De GROENTUIN 5.0 is een droom. Een droom over de toekomst. Een mooie toekomst. Waar alles zich richt op het bouwen en beleven van een samen-leving 5.0. Daarvoor is iedereen nodig, elk talent belangrijk en vormt positieve energie de motor om te realiseren. 

Maar vergis je niet: het is geen verre toekomst en geen vage droom! Het start hier en nu! We gingen op zoek hoe wetenschap en technologie kan bijdrage aan deze doelstelling. En we ontdekten hoe belangrijk motivatie, 'goesting' is als motor van het samen doen.

We ronden deze lente en zomer het project af. Kom je graag luisteren naar hoe het verliep en welke inzichten we kregen? En natuurlijk meedoen en kennismaken met mensen uit de buurt of andere ge├»nteresseerden uit heel Vlaanderen? Schrijf je in via communicatie@groeituin.be, en wees welkom op woensdag 17 of 24 mei (voormiddag binnen, namiddag buiten) of op het publieksevent op woensdagnamiddag 28 juni in Pluktuin Oetingen!

En er is nog goed nieuws: het vervolg op Groeituin 5.0 werd goedgekeurd door VLAIO:

Het GROEIHUIS: jongeren vanaf 14 jaar bouwen samen een duurzame en circulaire Tiny House om gezellig te chillen of intensief te brainstormen over het wat en het hoe van hun toekomst. En er vervolgens natuurlijk ook mee aan de slag te gaan.

Interesse? Stuur je vraag voor info of tot deelname naar communicatie@groeituin.be of STEM@authentical.be