BLENDD Grobbendonk

01-01-2017

Een bijzondere koffiebar, winkel en ... community. Starters in lekkers, gezelligs, moois, duurzaams en écht jezelf zijns!

Het moet ergens het begin van de zomer geweest zijn. Toen het nog behoorlijk heet en vooral droog was... We werden hartelijk onthaald om samen met het BLENDD-team een moestuin aan te leggen. Een tuin van leven en verbondenheid. En wat later volgde een onderonsje in de Pluktuin Oetingen. 

Uit beide ontmoetingen zindert nog steeds na dat je bij BLENDD écht jezelf mag zijn. 'Jezelf zijn' is een groot verlangen van elkeen, maar ook een uitgehold begrip. Niet zo bij BLENDD: daar is het écht, authentiek, eerlijk en mooi.

Even écht zijn de producten die ze aanbieden. De unieke ijsthee en koffie van Dirk met échte smaken die zalig nasmaken. Échte ijsjes. Échte bloemen. Échte zeepjes. Échte honing. Échte workshops en verbindingsmomenten, en nog zoveel meer échts. 

BLENDD werd geboren toen drie prachtige mensen op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Sara, Dirk en Peter voelden al snel een klik, en aan ideeën geen gebrek. Maar er zijn wel meer mensen met hoge dromen en zotte ideeën. 

De kunst is om neer te dalen, voeten op de grond én handen uit de mouwen. En te beseffen dat drie te weinig is om het schip op koers te brengen en te houden. Dat deden ze meesterlijk goed: Olivier, Ubi en Jens vormen nu al mee de motor van dit wonderlijke avontuur!

Zes zingevers. Ze geven zin om te proeven en te genieten. Om deel te nemen. Om in interactie te gaan. Om te leren. Te bezinnen ook. Omdat ze zelf zin hebben: zin in meer, beter, duurzamer, mooier, echter en hechter. Is dat niet eenvoudig en bereikbaar tonen wat 'zingeving' of 'spiritualiteit' kan en mag zijn?

Als we stilstaan bij de noden van deze tijd, dan lijkt de stille roep om 'verbinding' of 'verbondenheid' wel de hoofdvogel te zijn. Moeilijk te vangen in deze tijden van doorgedreven individualisme met een hoge drang naar zelfrealisatie.

BLENDD biedt een zalige fysieke en mentale ruimte om verbinding terug te (leren) ervaren. Je kan er thuiskomen, zowel bij anderen als bij jezelf. En misschien vooral via anderen thuis durven komen bij jezelf. Deel mogen uitmaken van een groep en je er gedragen en geborgen weten. Veel ontvangen dus, maar ook veel mogen delen. Het geef zin, zin in het leven zelf!

Het mooie is dat BLENDD tegelijk ook bestaat uit een team van mensen die kind zijn van deze tijd, en die dus evengoed worstelen - met elkaar én met zichzelf - om een eigen plek te vinden, maar tegelijk oprecht zoeken naar (h)echte verbondenheid met elkaar. Ze leven in het hier en nu, maar met een heldere blik op de toekomst waarin die verbinding evident is. Ze leven met het verlangen om die toekomst vandaag al te zien openbloeien.

En hoe toekomstproof een project is, zie je aan de betrokkenheid van jonge mensen. En die zijn overduidelijk aanwezig! Het jonge positieve geweld dat geen geduld heeft om te dromen van later als het nu al kan. En zo is het goed!

We hebben met Authentical geen seconde geaarzeld om deze zalige zoekers te ondersteunen bij hun schitterende project: de samen-leving van morgen zien geboren worden door het invullen van de noden van vandaag? Check!

Welkom in ons ecosysteem, we wensen jullie alle goeds en veel succes. Santé!!!