BLENDD Grobbendonk

21-07-2021

Een community van creatieve ondernemers in lekkers, gezelligs, moois, duurzaams en écht jezelf zijns!BLENDD startte als koffiebar in Grobbendonk en voelde de nood aan verbinding tussen ondernemers die het anders willen aanpakken. Vrij snel werd dat laatste de hoofdfocus van BLENDD, met de start van een heus netwerk voor ondernemende 'veranderaars': ambachtsmensen, inspiratoren, dienstenaanbieders.

Vandaag werkt BLENDD aan de netwerkversterking van deze ondernemers vanuit een community die deze ondernemers verbindt. Ze doen dit aan de hand van events, waarop je zelf ook aanwezig kan zijn!


Het moet ergens het begin van de zomer 2021 geweest zijn. Toen het nog behoorlijk heet en vooral droog was... We werden hartelijk onthaald om samen met het BLENDD-team een moestuin aan te leggen. Een tuin van leven en verbondenheid. En wat later volgde een onderonsje in de Pluktuin Oetingen

Uit beide ontmoetingen zindert nog steeds na dat je bij BLENDD écht jezelf mag zijn. 'Jezelf zijn' is een groot verlangen van elkeen, maar ook een uitgehold begrip. Niet zo bij BLENDD: daar is het écht, authentiek, eerlijk en mooi.

Even écht zijn de producten en diensten waarvoor je bij de ondernemers uit hun community terecht kan. 

BLENDD werd geboren toen drie prachtige mensen op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Sara, Dirk en Peter voelden al snel een klik, en aan ideeën geen gebrek. Maar er zijn wel meer mensen met hoge dromen en zotte ideeën. 

De kunst is om neer te dalen, voeten op de grond én handen uit de mouwen. En te beseffen dat drie te weinig is om het schip op koers te brengen en te houden. Dat deden ze meesterlijk goed: Olivier en Ubi vormen nu al mee de motor van dit wonderlijke avontuur!

Vijf zingevers. Ze geven zin om te proeven en te genieten. Om deel te nemen. Om in interactie te gaan. Om te leren. Te bezinnen ook. Omdat ze zelf zin hebben: zin in meer, beter, duurzamer, mooier, echter en hechter. Is dat niet eenvoudig en bereikbaar tonen wat 'zingeving' of 'spiritualiteit' kan en mag zijn?

Als we stilstaan bij de noden van deze tijd, dan lijkt de stille roep om 'verbinding' of 'verbondenheid' wel de hoofdvogel te zijn. Moeilijk te vangen in deze tijden van doorgedreven individualisme met een hoge drang naar zelfrealisatie.

BLENDD biedt een zalige fysieke en mentale ruimte om verbinding terug te (leren) ervaren. Je kan er thuiskomen, zowel bij anderen als bij jezelf. En misschien vooral via anderen thuis durven komen bij jezelf. Deel mogen uitmaken van een groep en je er gedragen en geborgen weten. Veel ontvangen dus, maar ook veel mogen delen. Het geef zin, zin in het leven zelf!

Het mooie is dat BLENDD tegelijk ook bestaat uit een team van mensen die kind zijn van deze tijd, en die dus evengoed worstelen - met elkaar én met zichzelf - om een eigen plek te vinden, maar tegelijk oprecht zoeken naar (h)echte verbondenheid met elkaar. Ze leven in het hier en nu, maar met een heldere blik op de toekomst waarin die verbinding evident is. Ze leven met het verlangen om die toekomst vandaag al te zien openbloeien.

En hoe toekomstproof een project is, zie je aan de betrokkenheid van jonge mensen. En die zijn overduidelijk aanwezig! Het jonge positieve geweld dat geen geduld heeft om te dromen van later als het nu al kan. En zo is het goed!

Ben je zelf ondernemer, op zoek naar een dragend netwerk, waar je ontvangt door te geven? Klik verder naar de website van BLENDD en wordt lid!