STEM-traject "materialenkunst"

16-11-2023

"Hoe zie jij als 11-plusser de toekomst? Wat hebben we vandaag echt nodig? Wat is voor jou echt belangrijk?" WOW, dat zijn stevige vragen... En nu nog straffer: maak van jouw droom een beeld, een plan en realiseer het in jouw kunstwerk met ten minste 5 verschillende soorten materialen! Iets om naar uit te kijken na de komende examens, in De Broeikas in Boutersem!!!Van dromen tot en met de realisatie van jouw kunstwerk! 


Het is fijn en belangrijk om te kunnen en te mogen dromen! Maar hoe ga je nu van een droom naar een echte en volledige realisatie? Met die vraag gaan we samen aan de slag, want dat is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar het is super leuk om te doen en dan fier te kunnen zijn op je prestatie!

Ben je 11 jaar of ouder, is dromen én knutselen jouw ding en wil je graag aan de lijve ondervinden hoe je aan de slag kan gaan met handgereedschap, machines en diverse materialen? Dan is dit STEM-traject wat jij zoekt! Schrijf je dan alvast hieronder in, want de groep is beperkt tot maximaal 8 deelnemers!


Het traject gaat door in De Broeikas te Boutersem en ziet er als volgt uit:

- Zaterdag 16 december (9u30-12u30)*: formuleer je droom en maak hem concreet in een beeld! We maken samen ook een materialenlijst op, zodat we inkopen kunnen doen.

- Dinsdag 19 december (15u00-18u00)**: we gaan samen inkopen doen met de materiaallijst en brengen alles naar De Broeikas.

- Woensdag 20 december (9u00-16u00): je gaat aan de slag met je plan en realiseert stap voor stap het beeld van je droom! Liggen de uren wat moeilijk en kom je liever wat vroeger of blijft je best wat langer? Dat kan zeker, geef ons gewoon een seintje!

- Donderdag 21 december (9u00-16u00): je werkt je kunstwerk af en presenteert het aan de rest van de groep: wat was je ontwerp? Welke moeilijkheden kwam je tegen? Hoe heb je ze opgelost? Ook op donderdag kan je vroeger komen of wat langer blijven mits een seintje.


* Misschien heb je op maandag 18 december nog een stevig examen en kan je daardoor niet meedoen aan deze startactiviteit. Geen nood: zet je droom en je plan in een bericht naar STEM@authentical.be of via WhatsApp naar 0468 295 294 en beschrijf welke materialen je nodig hebt. Je kan dan gewoon aansluiten op dinsdag of woensdag!

** Kan je er niet bij zijn voor het doen van de aankopen? Geen nood, we zorgen zeker en vast dat alles wat je nodig hebt, aanwezig zal zijn! Laat het ons gewoon op voorhand even weten.


We vragen een bijdrage van 60 euro voor het hele traject. Mocht dit een struikelblok zijn om deel te nemen, aarzel niet om ons hierover aan te spreken (via vakje 'opmerkingen', per mail of per telefoon)!


Dit STEM-traject wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van VLAIO (Het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen). Authentical bv is een erkende STEM-academie. De Broeikas is een plek waar diverse ondernemers en ondernemende mensen actief werken aan het bouwen van een warme samenleving.