't Groente Hart

12-12-2020

De lokale 'no-nonsense' groenten en fruit van boer Wim ... 


Boer Wim besliste begin 2022 zijn project stop te zetten wegens te weinig aangesloten abonnementen.


We stappen via het wandelpad het perceel op, naar de niet verwarmde serre, en zijn verrast door de aangename temperatuur en de mooie groenten (het is de winter van 2020-2021 als we dit schrijven - op het einde van ons jaar begeleiding vanuit Authentical).

"Proef maar" - het komt spontaan. Ja, zo vind je ze niet in de klassieke supermarkt. En wat voelt die ruime omgeving goed! Buiten staan de wintergroenten, in kleuren en vormen. Het proeven smaakt naar meer!

Je moet het zien én voelen om te beseffen hoe zalig en echt dit CSA-landbouwbedrijf is. CSA wat? Voluit betekent dit een 'Community Supported Agriculture'-bedrijf: voedselproductie die gedragen wordt door de leefgemeenschap waarvoor deze productie bedoeld is.

Bovendien is Wim een bioboer. Dat wil zeggen dat zijn productiewijze moet voldoen aan de bio-regels en dat daarop ook jaarlijkse controles gebeuren. En als deze regels soms wat marge laten, dan is Wim alvast nog strenger: het is puur natuur, no-nonsens en anders niet. Dat geldt trouwens ook voor het perceel met zijn nieuwe projecten (kruiden, groot- en kleinfruit): officieel bio-in-omvorming, in praktijk op en top puur natuur al jarenlang.

In de CSA komen en gaan mensen wanneer ze willen. Je betaalt een jaarlijkse forfait, een aandeel als het ware, en dan kan je een heel jaar nemen wat je nodig hebt voor je eigen behoefte. Voor minder dan een euro per dag heb je toegang tot groenten die overheerlijk, ultra vers, lokaal&low impact geproduceerd, eerlijk en leefbaar voor de boer, ecologisch versterkend, klimaatmilderend, bodem respecterend, sociaal verbindend, ... zijn.

Een mens vraagt zich af: waarom nog mondmaskergewijs aanschuiven in de winkel als je hier in de buitenlucht in alle vrijheid het beste van 't beste kan oogsten...

Boer Wim mag terecht trots zijn op zijn groenten, zijn passie en kunde, zijn visie en ambitie! Hij staat voor zichzelf, krachtig en tegelijk echt. Toch is er iets wat Wim Desaedeleer nog meer bijzonder maakt, en wat positief afstraalt op hoe hij als ondernemer in de samenleving staat: hij is een 'ecosysteemdoener'. En net daarom steunen we hem uit volle overtuiging vanuit Authentical!!

Ons 'positief Authentical-ecosysteem' wil mensen connecteren die sterk zijn op zichzelf, maar er ook van overtuigd zijn dat deel uitmaken van die uitwisseling iedereen binnen het ecosysteem sterker maakt, in alle openheid en gastvrijheid naar de omgeving. Als ondernemer succesvoller, maar ook als mens mooier. En ook dat proef je in zijn groenten, het fruit en binnenkort ook de kruiden.

Onder het motto "recht uit de grond, zo gezond" werkt stielman Wim 'recht uit het hart'. We voelden dat al langer aan maar weten het nu zeker, omdat we een geheim over boer Wim ontdekt hebben (ssstt, niet verder vertellen...). Wim is immers schilder, tekenaar, metaalbewerker en houtkunstenaar.

We werden er even stil van, en tegelijkertijd blies het ons omver. Na het mooie maar harde en vaak ruwe werk buiten op het veld of in de serre, zo'n finesse en fijnzinnigheid tevoorschijn toveren!? AMAZING of OMG zou de generatie van de toekomst zeggen, en gelijk heeft ze, die generatie!

Beste Wim, we wensen je een goede en vliegende start dit jaar, met je fruitproject, de nieuwe kruidentunnel en de uitbreiding van je CSA-bedrijf. Dat velen de weg mogen vinden naar 't Groente Hart en er thuis mogen komen, en zo ook bij zichzelf. En met een groentenabonnement op zak kan het jaar alvast niet meer stuk, believe me, bro ;-).

Van harte welkom, maar wacht niet te lang: Wim wil zeker zijn dat er genoeg is voor iedereen, dus reserveer tijdig je plukje, euh plekje ;-). Alvast smakelijk, en genieten maar!!!

Wim Desaedeleer
0486/14.63.85
wim@tgroentehart.be
BE-0597.635.014

Website 

't Groente Hart
Vredelaan thv nr 26
1502 Lembeek