Open Air kindervakantiekampen

11-05-2023

Een zalig tijd beleven in openlucht: spelen en leren in en met de natuur! Voor kinderen en jongeren van (5) 6 tot 12 jaar (en ouder).
Spelen, observeren, ontdekken, leren en genieten in de natuur!

Tijdens de Open Air vakantiekampen geven we kinderen en jongeren veel ruimte in de inspirerende en natuurlijke omgeving van de pluktuinen. De gezonde buitenlucht, de rust en de natuur brengen heel wat positiefs in beweging; dat merken we keer op keer door de talrijke en unaniem positieve reacties van de ouders en de kinderen zelf!

We bieden de kinderen verschillende thema's aan waar ze spelenderwijs mee aan de slag kunnen: bouwen met natuurlijke elementen (leem, hout, stro), diertjes ontdekken en schuilplaatsen maken, planten zoeken en gebruiken, meehelpen in de pluktuin zelf (zaaien, planten, oogsten), geluiden en muziek in de natuur ontdekken en maken, samen koken met natuurlijke hulpbronnen, ...

Er is veel ruimte voor vrij spel. Onderzoek leert ons dat vrij spelen de creativiteit en vindingrijkheid stimuleert en dat kinderen die zo opgroeien meer in harmonie met zichzelf leven. Bovendien ontwikkelen ze meer interesses en handigheid, en staan ze meer open om bij te leren en met anderen positief om te gaan.

Elke dag staan we samen met de kinderen stil met de talenten en passies van elkeen. Ze krijgen die feedback ook op een originele manier mee naar huis, zodat wat ze beleefden op kamp ook positief kan doorwerken thuis nadien.

Daarnaast leren we samen ook emoties herkennen en behoeften verwoorden op een veilige en uitnodigende manier naar elkaar. Zo kunnen we elkaar helpen zonder onszelf tekort te doen en oplossingen vinden die echt werken.PRAKTISCH:

* Tijdens de zomervakantie organiseren we de activiteiten rond STEM-thema's (STEM = Science, Technology, Engineering, Mathamatics = Wetenschap, Technologie, Ingenieurstechnieken, Wiskunde), die speels en praktisch worden aangebracht en helemaal in lijn liggen met de ontdekking van de natuur! Er is een kampweek eind augustus (ma 21 tot vr 25) - thema 'natuurgeluiden en natuurlijke muziekinstrumenten' - in Pluktuin Oetingen.

* De herfstvakantie doet ons nagenieten van het voorbije seizoen en opmerkzaam worden voor de natuur die stilaan in rust gaat. Enkele grote jongeren zullen een compostzeef bouwen, en wie wil mag meehelpen! In Pluktuin Herne heet de eeuwenoude zomereik 'Brigitte' ons welkom op ma 30 oktober tot vr 3 november! 

* De kampen gaan door van 9 tot 16u, met opvang vanaf 8u30 tot 16u30 (indien nodig kan dit op vraag worden uitgebreid).

* De kampen gaan door in de pluktuin Herne en/of de pluktuin Oetingen.

* Inschrijven kan per dag; vanaf meerdere dagen is er korting.

* Het aantal reeds ingenomen plaatsen staat aangegeven per dag (vb: (10/15) = 10 plaatsen reeds ingenomen, nog 5 plaatsen beschikbaar). We houden het aantal kinderen beperkt, en in balans met de draagkracht van de pluktuin. Wil je zeker zijn van je deelname, schrijf dan zeker tijdig in!

* De kostprijs bedraagt (berekend per vakantieweek):

   ° 1e kind: 1e dag: 32,50 € // 2e dag: 30,00 €  // vanaf 3e dag: 27,50 €

   ° 2e kind: 1e dag: 27,50 € // 2e dag: 25,00 € // vanaf 3e dag: 22,50 €

   ° vanaf het 3e kind: 1e dag: 22,50 € // 2e dag: 20,00 € // vanaf 3e dag: 17,50 €

* In deze prijs is inbegrepen: drankje en versnapering in de voor- en namiddag, al het nodige materiaal, voldoende begeleiders zodat de kinderen en jongeren in kleine groepen kunnen spelen, ontdekken en ravotten, en de BTW.

Inschrijven doe je via deze link. Schrijf elk kind afzonderlijk in; voor de kostprijs wordt de berekening per adres gedaan. Was je kind al eens deelnemer? Dan volstaat een mailtje met vermelding van de periode.

Indien een dag volzet is, kan je je kind/jongere inschrijven op de wachtlijst.

Voor kinderen jonger dan 14 jaar mogen wij een fiscaal attest afleveren.

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? Stuur ons gerust een email op openair@authentical.be of bel 0468 295 294.

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Na elk kampje geven we daarin een terugblik op de afgelopen activiteit en een vooruitblik naar de volgende, en we zetten één aspect van onze aanpak in de kijker.