Open Air kindervakantiekampen

01-04-2021

Een zalig tijd beleven in openlucht: spelen en leren in en met de natuur! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar (en ouder).

Spelen, observeren, ontdekken, leren en genieten in de natuur!

Tijdens de Open Air vakantiekampen geven we kinderen en jongeren veel ruimte in de inspirerende en natuurlijke omgeving van de pluktuinen. De gezonde buitenlucht, de rust en de natuur brengen heel wat positiefs in beweging; dat hebben we ook deze zomer mogen merken uit de talrijke en unaniem positieve reacties van de ouders en de kinderen zelf!

We bieden de kinderen verschillende thema's aan waar ze spelenderwijs mee aan de slag kunnen: bouwen met natuurlijke elementen (leem, hout, stro), diertjes ontdekken en schuilplaatsen maken, planten zoeken en gebruiken, meehelpen in de pluktuin zelf (zaaien, planten, oogsten), geluiden en muziek in de natuur ontdekken en maken, samen koken met natuurlijke hulpbronnen, ...

Kinderen kunnen geregeld wisselen van thema, maar er ook verschillende dagen verder aan werken met de hulp van deskundige begeleiders. Daarnaast dagen we hen ook uit om eens iets te doen waar ze niet spontaan aan zouden beginnen. Zo leren ze hun grenzen verleggen.

Elke dag staan we samen met de kinderen stil met de talenten en passies van elkeen. Ze krijgen die feedback ook op een originele manier mee naar huis, zodat wat ze beleefden op kamp ook positief kan doorwerken thuis nadien.

Praktisch:

* HERFSTVAKANTIE: op donderdag 4 en vrijdag 5 november 2021. We bouwen donderdag samen een openlucht kookfornuis en doen een spannende zoektocht in en om Pluktuin Herne. Op vrijdag bakken we samen frietjes met balletjes!

* KERSTVAKANTIE: op donderdag 6 en vrijdag 7 januari 2022. We gaan als echte Driekoningen op zoek naar schatten tussen de Pluktuin Herne en de Pluktuin Oetingen. Ook al zijn we natuurlijk niet bang van het winterweer, toch zorgen we wel voor warme lekkere dranken (chocomelk, ...).

* De kampen gaan door van 9 tot 16u, met opvang vanaf 8u30 tot 16u30 (indien nodig kan dit op vraag worden uitgebreid).

* De kampen gaan door in de pluktuin Herne en/of de pluktuin Oetingen.

* Inschrijven kan per dag; vanaf meerdere dagen is er korting.

* De kostprijs bedraagt (berekend per week):

   ° 1e kind: 1e dag: 32,50 euro // 2e dag: 30,00 euro

   ° 2e kind: 1e dag: 27,50 euro // 2e dag: 25,00 euro

   ° vanaf het 3e kind: 1e dag: 22,50 euro // 2e dag: 20,00 euro

* In deze prijs is inbegrepen: drankje en versnapering in de voor- en namiddag, al het nodige materiaal, voldoende begeleiders zodat de kinderen en jongeren in kleine groepen kunnen spelen, ontdekken en ravotten, en de BTW. Op vrijdag 5 november is het warme middagmaal ook voorzien.

Inschrijven doe je via onderstaand formulier. Schrijf elk kind afzonderlijk in; voor de kostprijs wordt de berekening per adres gedaan.

Indien een dag volzet is, kan je je kind/jongere inschrijven op de wachtlijst.

Voor kinderen jonger dan 12 jaar mogen wij een fiscaal attest afleveren.

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? Stuur ons gerust een email op openair@authentical.be of bel 0468 295 294.