My Own Paradise


Niet zo lang geleden deden de lege winkelrekken ons wat meer stilstaan bij ons voedsel dan anders. Voedselzekerheid is dan toch niet altijd logisch? Intussen is ook duidelijk geworden dat heel wat voedsel de wereld rond gaat, ook datgene wat we hier perfect zelf (en beter) kunnen kweken. En dat voedselproductie een grote impact heeft om milieu, natuur, gezondheid, smaak en zelfs het landschap!

Maar je kan ook zelf heel wat lekkers laten groeien en bloeien. Dat vraagt allemaal veel tijd? Niet noodzakelijk, er bestaan immers systemen waarbij je vooral de natuur laat werken.


Geen idee hoe eraan te beginnen?


Laat je begeleiden door een professional! Mensen die als het ware geboren en getogen zijn in een moestuin!

We zorgen voor een uitgebreide bevraging op voorhand (om alles Corona-proof te houden ;-) waarbij we een overzicht krijgen van de omgevingsfactoren die je eigen kweek mee bepalen (bodem, microklimaat, ...). We bepalen samen de beste ligging. Intussen denk jij na over de groenten/het fruit waarmee je wil starten en wat je einddoel is.

Eens dat allemaal duidelijk is, dan komen we bij jou thuis de moestuin opstarten. Dat kan tijdens elke periode van het jaar, maar de lente biedt natuurlijk wel veel meer mogelijkheden om dit jaar ook effectief nog tal van groenten en enkele fruitsoorten te kweken. Bij de aanleg geven we de nodige toelichting bij alles wat we doen, zodat je er nadien zelf mee aan de slag kan. We geven tips om de moestuin arbeidsarm te houden.

Teken je in tijdens de Corona-periode, dan krijg je gratis toegang tot begeleidende digitale nieuwsinfo de komende 2 jaar. Deze nieuwsbrief helpt je bij het maken van keuzes, geeft aan wanneer en hoe je best welke groente plant/zaait, en wanneer en hoe je een snoei van (klein)fruit doet.

We zijn voorzien van mondmaskers bij het aanleggen van je moestuin en houden ons strikt aan de afstandsregels volgens de Corona-richtlijnen die opgelegd werden door de overheid.

Een moestuin hoeft ook niet groot te zijn: op een plekje van enkele vierkante meter groot kan je al aardig wat voedsel produceren. En ook als je het graag groot ziet, zijn er tal van mogelijkheden!

Voor de opstart wordt een forfaitair basisbedrag gerekend (242,00 €) en een bijkomend bedrag van 24,20 €/m² (vanaf 20 m² wordt dat 14,52 € per bijkomende m²). BTW en alle materiaal inbegrepen, ook zaden en plantgoed. Transport wordt bijkomend aangerekend indien je verder dan 20 km woont van Herne/Edingen (0,605 €/m² incl BTW).

Interesse? Vul dan onderstaand contactformulier in, en je hoort weldra van ons!


Geen plaats voor een volle grond moestuin?


Geen nood! Verse groenten en kruiden kan je net zo goed kweken in een kweekbak of grote pot!

Schrijf je in op onze digitale nieuwsinfo en ontvang tal van tips en voorbeelden om je eigen kweek te starten, of vraag ons om een aanbod op maat!

Voor de nieuwsinfo betaal je 24,20 € per jaar. Voor het aanbod op maat wordt een bedrag overeengekomen.