Meer weten ...

Vers

We werken in de eerste plaats via zelfpluk: verser bestaat niet; jij kiest, je plukt en betaalt per gewicht of per stuk. Je krijgt een grote droom van een tuin aangeboden waarin jij kiest wat je neemt en hoeveel. Alles wijst zichzelf uit via labels op de perceeltjes. En meteen heb je een transparante kijk op de kostprijs!

.

Gezond

We gebruiken geen pesticiden of andere chemische stoffen. We kijken nauwgezet toe op de voedselveiligheid van elk product dat we aanbieden. 

Lokaal

Het doel is in de eerste plaats om lokaal te vermarkten via zelfpluk. We starten in Herne (2020) en Oetingen (2021). Bij te grote productie wordt elders afzet voorzien, maar in elk geval binnen een straal van 30 kilometer en rechtstreeks naar de consument. 

.

Genieten

Onder de majestueuze eik (Herne) of in de open plek in het bosje (Oetingen): plukken, praten, proeven, rusten, luisteren naar de stilte of even wegdromen en opladen...

Natuurlijk

Diertjes en dieren zijn niet enkel 'leuk', we hebben ze ook nodig om de cyclus van 'eten en gegeten worden' actief te houden. We gaan ook uiterst behoedzaam om met de bodem: we doen enkel oppervlakkige bewerkingen en gaan de bodem activeren met plantenresten, houtsnippers, compost en ander organisch materiaal. We werken in 3D: vlakke perceeltjes afgewisseld met bomen en struiken.

.

Eerlijk

Om natuurlijk en gezond te kunnen kweken, moet de boer voortdurend investeren en zich aanpassen. Een eerlijke prijs voor de inzet van de boer zorgt ervoor dat jij ook in de toekomst zal kunnen blijven rekenen op vers en lekker lokaal voedsel!

.